Terapia Yumeiho este o metoda terapeutica bazata pe actiunea manuala aplicata asupra intregului corp uman, cu scopul de a imbunatatii si pastra sanatatea pacientului. Mai este cunoscuta ca ”terapia care aliniaza oasele bazinului, folosind manevre de presopunctura si masaj profund”.

Terapeutul Yumeiho aplica asupra corpului un complex de proceduri manuale si exercitii fizice, obiectivul principal fiind refacerea echilibrului functional al organismului, astfel o mare parte din dezechilibrele corpului care duceau la aparitia durerii acute sau cronice sunt ameliorate si chiar eliminate .
Desi scopul principal al terapiei Yumeiho este acela de a fi aplicata preventiv, a devenit una dintre terapiile folosite cu success in tratarea si ameliorarea multiplelor cauze, care in timp au ca rezultat afectiuni cronice. Au fost aratate beneficiile acestei terapii si in cazul afectiunilor de tip degenerativ-evolutiv prin stoparea si incetinirea procesului de degradare.

Procedurile de terapie manuala, aplicate cu scop profilactic sau corector in cadrul terapiei Yumeiho, sunt :
-tehnici de manipulare osteoarticulare si mobilizari passive mio-articulare
-presopunctura (puncte asemanatoare intalnite in acupunctura si reflexoterapie)
-tehnici si procedure de masaj special
-elemente de stretching (intinderi si elongatii)
-posturari de corectare, echilibrare
-exercitii bazate pe biomecanica aparatului locomotor.

Exercitiile fizice folosite in aceasta terapie sunt special concepute si sunt denumite Yumeiho Taiso, insotite de tehnici de respiratie, relaxare musculare etc.
Principalul obiectiv al terapiei Yumeiho este corectarea si realinierea oaselor bazinului si a coloanei. Astfel fortele care actioneaza negativ asupra sistemului osteo-musculo-articular sa se echilibreze iar cauzele afectiunilor acute sau cronice sa fie eliminate.

Aceasta metoda se adreseaza unor zone si probleme complexe:
• Coloana vertebrala si afectiunile ei: dureri cervicale, lombare, sciatica, hernie de disc, scolioza, aliniament articular gresit.
• Afectiuni sportive : intinderi si rupturi musculare, contracturi algice .
• Stres fizic si psihic
• Obezitate, subponderalitate
• Probleme cardiovasculare
• Dezechilibru metabolic
• Probleme ginecologice

La prima sedinta terapeutul aduna informatii despre conditia fizica, psihica si emotionala a pacientului, dupa acest proces se stabileste un plan de tratament in functie de informatiile colectate. De obicei planul este compus din 10-30 de sedinte, iar dupa terminarea acestui tratament se recomanda 1 sedinta de terapie Yumeiho pe luna cu scop preventiv si relaxant.

Materialele informative sunt scrise și dezvoltate de Green Vibe Medical. Aceste informații nu intenționează să înlocuiască sfatul medicului dvs.

Surse : http://lowbackspecialist.com/yumeiho-therapy/

About YuMeiHo®

Home

About Author

Green Vibe Medical

Green Vibe Medical este o clinică de recuperare medicală din Sector 1, București. Activitatea noastră are ca scop starea de bine a pacientului prin tehnologia ultramodernă folosită și cu ajutorul unei echipe de persoane pasionate și profesioniste, care fac posibilă soluționarea cauzei și vindecarea oamenilor.

Leave a Comment

logo footer Green Vibe Medical

INFORMAȚII CONTACT:

Green Vibe SRL

+40 745 110 115
office@greenvibemedical.ro
Poiana Narciselor, Nr.5, Parter, Sector 1, București 010158
_____________
GREEN VIBE SRL
CUI: 37881317
NR. REG: J40/11067/2017